Αεροδρόμιο

Η νέα ζωή που ξεκινά σε λίγο ή κάπως αργότερα

So many destination,

faces going to so many places

                                                 

Στο γύρισμα του χρόνου η ψυχή γεμίζει νοσταλγία για κάθετι που έφυγε, τιγκάρει στην προσμονή του απροσδιόριστου που έρχεται, γιατί παρά την παραδοξότητα της άγνοιας -κατά έναν μυστήριο τρόπο- παραμένει κυνικά αισιόδοξο.

Airport-The Motors. Ακούγοντας αυτό το one hit wonder των ‘70s, ανακαλύπτεις την προσομοίωση του αεροδρομίου με την ίδια τη ζωή. Αυτό το έχουν οι καλλιτέχνες. Φερειπείν γράφουν ένα τραγούδι για τον αποχωρισμό από αυτή-ον που αγαπάνε και εμείς το μεθερμηνέυουμε σε άλλη διάσταση, αλλά αυτό είναι τελικά η μουσική πλάση. Να οδηγείς τον ανύποπτο σε εναλλακτικούς ορίζοντες σκέψης και συναισθήματος που διαγείρουν και απογειώνουν.

Το ταξίδι που αρχίζει, η πτήση που ξεκινά, το αεροπλάνο που προσγειώνεται, η νέα ζωή που ξεκινά σε λίγο ή κάπως αργότερα. Τα φτερά που θα σε οδηγήσουν σε νέους κόσμους, γεμάτους χρώματα και εικόνες. Το κάθισμα στην αίθουσα αναμονής, αυτό είναι η αλλαγή του χρόνου. Αφήσεις πίσω και περιμένεις το μετά. Άνθρωποι χαρούμενοι να υποδέχονται, άνθρωποι λυπημένοι να αποχωρίζονται, άνθρωποι μόνοι. Το άδειο αεροδρόμιο είναι το σταμάτημα της ζωής, είναι το 2020. Το γεμάτο αεροδρόμιο σφύζει από ζωντάνια, φωνές, έχει κίνηση και ταχύτητα, θέλουμε να γίνει το 2021 έτσι. Το σοκ της αποδόμησης του αυτονόητου ήταν χαρακτηριστικό. Αν το σκεφτείς, το 2020 ήταν το στοπ καρέ. Μόνο που στην επανεκκίνηση, μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι, όσοι μείναμε προσπαθούμε να αποτινάξουμε τη δυστοπία, αυτή που στην περιδίνησή της τύλιξε ζωές με μαύρο πέπλο.

Ήλθε η ώρα της επιβίβασης στο νέο χρόνο. Κάθεσαι στην τεράστια τζαμαρία, κοιτάς αφηρημένα έξω και αναστοχάζεσαι. Τι έκανες καλά, τι σου λείπει πιο πολύ, τι θέλεις περισσότερο. Γυρνάς πίσω και αφουγράζεσαι τον σφυγμό της ζωής. Κίνηση, γέλιο, μια αγκαλιά, δυο χέρια πιασμένα, ένα φευγαλέο βλέμμα. 

Airport, you’ve got a smiling face
You took the one I love so far away
Fly her away, fly her away

                                                 

Αυτό το τραγούδι κουβαλά τις αποσκευές μας.Είναι η ελπίδα και η προσμονή. Είναι το αποτύπωμά μας στον χώρο και τον χρόνο. Είναι το ταξίδι.

Καλή χρονιά, spoters!