Ξεστόλιζε..

 Αν το κείμενο που ακολουθεί είχε μουσική μάλλον θα έπαιζε κάτι σε mashup. Καθιερωμένα τα τελευταία χρόνια τη βασιλόπιτα την έχει αναλάβει η αδερφή μου. Με τις κρέμες γάλακτος, το καρυδάκι της, το φρέσκο βουτυράκι και σε στολίδι από έλκυθρο μέχρι και τα άχυρα της φάτνης. Μια υπερπαραγωγή που όλοι στην οικογένεια και λοιποί συγγενείς έχουμε αγαπήσει. Δυο πρωτοχρονιές πίσω, είκοσι λεπτά πριν την αλλαγή κι ενώ ο πατέρας μου είναι έτοιμος να πάει για ύπνο, τον κρατάμε με το ζόρι για να κόψει τη βασιλόπιτα. Στο δεκάλεπτο και με φόβο μη πάμε σε καθυστερήσεις, γυρίζει στην εντεκάχρονη ανιψιά μου και με ύφος προπονητή σε τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου, της λέει.. ξεκίνα, ξεστόλιζε.

Δεν εξασφαλίζεις περισσότερα like

στην αράδα

 

 Όπως καταλαβαίνεις, πέρασε αμελλητί στο καθημερινό μου λεξιλόγιο. Κοντεύω ενάμιση χρόνο χωρίς facebook. Θυμάμαι ότι λίγο πριν καταργήσω τον λογαριασμό κι ενώ διάβαζα κατεβατά αναρτήσεων για διάφορα θέματα, αυτόματα σκεφτόμουν, ξεστόλιζε. Δε διαφωνώ στο να γράφεις την άποψη σου, αλλά παιδιά αν είναι να μας παίρνει μισή ώρα να διαβάσουμε κι άλλη μισή να καταλάβουμε τι διαβάζουμε, δουλίτσα δεν γίνεται. Δεν εξασφαλίζεις περισσότερα like στην αράδα.

 Αντίστοιχα στο instagram, εκεί όπου ισχύει το “μια φωτογραφία, χίλια φίλτρα”, πάλι ξεστόλιζε σκέφτομαι. Όλοι μας ένα φίλτρο το βάζουμε, αλλά και επεξεργασία σε ξεχωριστή εφαρμογή, και αντίθεση, και θερμότητα και βινιετάρισμα, συναντάς τον άλλον πρώτη φορά μετά από απανωτά direct και για ένα τέταρτο κάθεστε σε διπλανά τραπέζια μέχρι να καταλάβετε ποιος είναι.

 Στο twitter τα πράγματα σώζει ο περιορισμός των χαρακτήρων, εκεί ξεστολίζουν γενικά. Για να μην αρχίζετε λοιπόν να λέτε κι εσείς ξεστόλιζε διαβάζοντας το αρθράκι μου, τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, που λέει και μια φίλη μου.

Κρατήστε το για καμιά βασιλόπιτα υπερπαραγωγή.