Χεζόνια vs Κουφός, η άφιξη

Είναι αλήθεια ότι μετά το χιονιά, διανύουμε ηλιόλουστες ημέρες αναφορικά με τα αθλητικά δρώμενα και κυρίως τα μπασκετικά. Ήρθαν στη χώρα μας δύο παίκτες, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να στείλουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην 8άδα της Ευρωλίγκας. Ο Μάριο Χεζόνια ανεβάζει επίπεδο τον 6άστερο, ενώ ο Κώστας Κουφός δίνειι μια αξιόπιστη εναλλακτική στη front line του Ολυμπιακού, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Χασάν Μάρτιν. 

Το όνειρο που έγινε αλήθεια

Από την πρώτη ημέρα που βγήκαμε στον διαδικτυακό αέρα, τονίσαμε πως η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερη για την ομάδα του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ένας Παναθηναϊκός ο οποίος, μετά από 35 χρόνια, πορεύθηκε χωρίς την παρουσία του επίθετου Γιαννακόπουλος στο προσκήνιο. Μια ομάδα η οποία είχε σαν αποκλειστικό στόχο την αγωνιστική της επιβίωση, με ένα ρόστερ καλών παικτών με συγκεκριμένο ταβάνι. Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, υποδέχθηκε τον 26χρονο Μάριο Χεζόνια έναν παίκτη γεμάτο εμπειρία από το NBA αλλά και δηλωμένο οπαδό του Τριφυλιού και της Θύρας 13.

Το αν θα προσφέρει η όχι θα το δείξει η πορεία των αγώνων, καθώς και η διάρκεια του μέσα στα παιχνίδια που θα αγωνιστεί. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, οφείλει να σχηματίσει γύρω του ένα τείχος υπομονής και να τον περιμένει να αποδώσει τα αναμενόμενα στην πορεία της παρουσίας του στη χώρα και τον σύλλογο. Κύριος υπεύθυνος στο να τον αξιοποιήσει είναι ο τεχνικός της ομάδας Όντεντ Κάτας. Τα υπόλοιπα αφήνουμε να τα πουν οι εικόνες, με τον κόσμο στο αεροδρόμιο να παραληρεί στην άφιξη  του Super Mario. Τέλος, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις της Μπαρτσελόνα για την επόμενη σεζόν, αφού συνεχίζει να διατηρεί τα «δικαιώματα» του παίκτη. 

Πέρα απ’ όλα αυτά ο κόσμος οφείλει να κάνει υπομονή, για να δει και τις όποιες εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου. Και οι τελευταίες πληροφορίες έχουν ως αναφορά μία λέξη με χιλιάδες αναμνήσεις: OAKA, ο τόπος του «εγκλήματος», εκεί όπου έχει μεγαλουργήσει, εκεί που ελπίζει να συνεχίζει να γράφει λαμπρές σελίδες στη μπασκετική ιστορία του. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα φανεί κατά πόσο μπορεί να τελεσφορήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Ώστε να έχει επίσημα το δικό του σπίτι, πράξη που είναι πιο σημαντική από την οποιαδήποτε λαμπερή μεταγραφή.    

Ο μπασκετικός «θεός» αγαπάει τους ρολίστες

Πάμε και κατά Πειραιά μεριά, με τον Κώστα Κουφό να έρχεται για να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα του. Πρόκειται για έναν παίκτη με συνεχή και συνεπή παρουσία ως ρολίστας στην Αμερική και τον μαγικό κόσμο του NBA. Ήρθε στην Ευρώπη αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει σε ένα από τα μεγάλα μπασκετικά κλαμπ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το πλάνο του Μπαρτζώκα περιλαμβάνει καλούς έλληνες παίκτες και ρολίστες όλων των ειδών. Υπό άλλες συνθήκες ,ο Κώστας Κουφός θα μπορούσε να είναι από τις κολώνες του Ολυμπιακού στην πορεία του στην Ευρώπη. Κάτι που μπορεί να πετύχει, αν βρει το χρόνο του στο ρόστερ των ερυθρόλευκων μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν είναι ίδια κίνηση με του Χεζόνια, ωστόσο είναι μια ενίχυση υπό αίρεση, για έναν Ολυμπιακό που βρίσκεται προ της μετάβασης στην επόμενη μέρα. Ο μεσότιτλος στην αναφορά του κειμένου είναι λιγάκι παραπλανητικός αλλά και πέρα για πέρα αληθινός. Ο Κώστας Κουφός, είναι ένας παίκτης που αν πάρει τις ευκαιρίες του θα δώσει σημαντικά πράγματα στον Ολυμπιακό.

Με Λαρεντζάκη, Σλούκα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Πρίντεζη είναι πολύ ελκυστικό το πόσο θα μπορέσει να ενσωματωθεί άνετα στη συγκεκριμένη ομάδα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ελληνικό στοιχείο στα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο ελκύει, αλλά είναι και αυτό που δίνει το στίγμα για την επίτευξη των στόχων της κάθε ομάδας.       

Στο άμεσο ή και στο απώτερο μέλλον, ο ιστορικός επί των αθλητικών θα καταγράψει την άφιξη δυο (πολύ) καλών «ασημικών» στη λάθος περίοδο. Το ελληνικό μπάσκετ από μόνο του πρέπει να αλλάξει ταυτότητα και ατζέντα, για να μπορέσουν τέτοιες κινήσεις να δημιουργούν ευχαρίστηση και όχι να παραξενεύουν τους οπαδούς των ομάδων. Για να μην αφήσω αναπάντητο και το πιο πάνω ερώτημα, ο μπασκετικός θεός έχει δείξει πως αγαπάει αυτούς τους παίκτες λίγο παραπάνω. Ρολίστες η πρωτοκλασάτοι, δεν έχει σημασία, δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο και μπαίνουν στην καρδιά των οπαδών των ομάδων. Η συνέχεια επί… της πορτοκαλί οθόνης!